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Question 

Clause 4.15 requires that covers, shades and similar parts notwithstanding the 650°C glow wire test, shall 
be at a distance of 30 mm from the heated part. How should we define a heated part? Is a 3 W “candle 
looking” glimmer lamp considered to be a heated part? If no, can we decide a limit for incandescent lamps 
considered to be heated parts, e.g. more than 15 W? 

 

 

Decision 

Light sources, ballasts and transformers are regarded as heated parts. 

 

 

 

Explanatory notes 

---- 

 

 


